HTML

CSEPEL

közélet sport közlekedés csepel

Utolsó kommentek

2011.10.09. 22:53 csepelszerk

Olvasta, hallotta, hogy Németh Szilárd…

Egy évvel az önkormányzati választások után, új rovatot indítunk, „Olvasta, hallotta, hogy Németh Szilárd… címmel. Rovatunkban a kerület 2010. október elsején megválasztott új polgármestere, Németh Szilárd által elmondottakat és a tényeket „állítjuk” egymás mellé –, a csepeliek tényszerű tájékoztatása érdekében. A sorozat első írása a sokszor emlegetett ún. „északi bevétellel” foglalkozik.
 
Németh Szilárd azt mondta:
A Csepeli Hírmondó 2010. december 10-én megjelent 1. számában, a 3. oldalon: „Ugyanakkor nincs már több Észak-Csepel, amit el lehetne adni, és az érte kapott pénzt fel lehetne élni – ahogy történt – vagy éppen fejlesztésre költeni, ahogy azt a csepeliek várták.”
Ezzel szemben tény:
A tavaly október 1-i önkormányzati választások előtt a korábbi polgármester elkészítette az átadás-átvételi dokumentumokat, amelyeket a választások után Németh Szilárd, az új polgármester átvett. Ezek részét képezte a „Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata vagyoni és pénzügyi helyzetéről, valamint a későbbi éveket terhelő kötelezettségekről.” c. beszámoló, amely augusztus 31-én került aláírásra, és a 2010. június 30-i állapotot tükrözte. Idézzük a beszámoló idevonatkozó részét: „2010. június 30-án a pénzeszközök között az északi bevételből feladattal lekötött, de még el nem költött összeg 3.900 millió forint volt, amely rövidlejáratú banki betétben volt.
Németh Szilárd 2010. évi költségvetés zárszámadási jelentésében, 2011. április 28-án, az alábbiakról tájékoztatta a testületet: „Az előző évekről áthúzódó fejesztési célú maradvány összege 2.718 millió Ft, amely az ún. „északi bevételből” még rendelkezésre álló, nagyrészt feladattal lekötött, de még fel nem használt pénzeszköz.”
A legutóbbi, szeptember 29-i képviselő-testületi ülésen kapott írásos tájékoztatást a testület, illetve az érdeklődő olvasó az északi bevétel jelenlegi helyzetéről. Eszerint: „Az északi bevétellel kapcsolatos pénzforgalom alapján:
  • 2011. augusztus 31-ével banki letétbe helyezve:                        1.500.000 eFt
  • 2011. augusztus 31-ig a tényleges kifizetés:                               6.680.403 eFt
  • 2011. augusztus 31-én a finanszírozásba bevonva:                        915.709 eFt”
És lássunk néhány példát a már megvalósult fejlesztésekből, éppen a 2011. szeptember 29-i tájékoztató alapján:
  • 2,6 milliárd forint lett felhasználva az önkormányzat oktatási, egészségügyi, szociális és művelődési intézményeinek felújítására
  • 748 millió forintot fordítottak útfelújításra, útépítésre
  • 645 millió forint a kerület parkjainak, játszótereinek felújítására
  • 488 millió forinttal támogatta az önkormányzat a társasházak felújítását
  • 405 millió forintba kerültek a csapadékvíz-elvezetési fejlesztések
  • 366 millió forinttal járult hozzá az önkormányzat az ún. Ady lakótelep társasházainak,parkjainak, játszótereinek, vállalkozói üzletsorának város-rehabilitációs felújításához,
miközben, a térfigyelő rendszer kifejlesztésére, a közvilágításra, a közforgalom fejlesztésére, a járdák, parkolók felújítására, építésére, csatornaépítésre fordított, „északi bevételből” felhasznált százmilliókat nem „számoltuk meg”.
 

V O X 

2 komment

Címkék: tények állítások németh szilárd


A bejegyzés trackback címe:

https://csepel.blog.hu/api/trackback/id/tr933290674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Énisvoltam 2011.10.11. 15:53:50

Végre egy cikk amely tényekkel bizonyitja ennek az elmebeteg hazudozó kerület vezetésnek a tehetetlenségét és dilttantizmusát! Köszönöm

reader21 2011.10.17. 23:57:18

Remélem lesz folytatás! Muníció az van hozzá bőségesen a kerületi fideszes vezetés miatt. Sajnos!
süti beállítások módosítása