HTML

CSEPEL

közélet sport közlekedés csepel

Utolsó kommentek

2012.01.25. 13:08 csepelszerk

Csepeli képhamisítás - közpénzen

Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve! Ez, a Ferenc József-i szállóige jutott eszembe, amikor elolvastam a Csepeli Hírmondó idén megjelent első számát. Tüzetesebben átnézve a cikkeket, azért más kép bontakozik ki Csepelről.

A lap 24 oldalán, a 3 oldalnyi hirdetésen kívül, közel 50 cikk, írás, hír, rövidebb és hosszabb programtájékoztató olvasható. A majd félszáz írásban megtalálható a polgármester egyoldalas nyilatkozata, Csepel újjáépítése 300. évfordulója kapcsán megrendezésre kerülő ünnepségekkel kapcsolatos felhívása, az intézményvezetőkkel való találkozása, illetve rövid tudósítás arról, hogy jutalmakat adott át csepeli rendőröknek és tűzoltóknak. Van írás Wass Albertről, olvashatjuk Hoffmann Rózsa államtitkár gondolatait, amiből megtudhatjuk, hogy minden, ami az oktatásban történik, „a gyerekek érdekét szolgálja”.

Természetesen helyet kapott sok más kerületi esemény is, hírekben, képekben. Tájékoztatnak bennünket arról, hogy van már közvilágítás a Szederfa utcában; jó gazdasági programot alkotott az önkormányzat; a főkapitányi biztos beilleszkedett Csepelen; akácokat, platánokat, hársfákat ültetett az önkormányzat; bevált a korcsolyapálya; megnyílt a tanuszoda. Mind-mind fontos, jó hír. Látom, olvasom, sehol semmi gond a kerületben.

Hiába, Csepel a béke szigete. Európa, az ország gazdasági, társadalmi gondjai itt nem éreztetik hatásukat, a közelmúlt tüntetései nem is érdeklik a csepelieket, sőt a polgármester – Csepel felszabadulásának napján kiadott –, „áldóimára” felkérő felhívására is csepeli emberek ezrei tódultak a templomokba. /Bár ez utóbbin a fél ország röhögött!/ De Csepelen rend van! A Csepeli Hírmondó tehát nem is írhat mást. Rendben megírja – ahogy elvárják tőle? –, a rendet.

Vagy még sincs rend? Mit tettek már megint a csepeli szocialisták, hogy a lapnak négy írásban is velük kell „foglalkozni”?! Olvasás közben rájövök: mindegyik témát már elmondták, megírták, kötve-fűzve kiadták a kerület vezetői. Igaz, azt is közpénzből. Nem baj. Az ismétlés a tudás anyja – mondom magamban. Ráadásul, ahogy írják, ezek a szocialisták a kettős gyilkosság előtt is „mindenről tudtak”, továbbá még egy csepeli fiatal filmes is „tapasztalta”, hogy milyen „korruptan” végezték munkájukat. A CSEVAK vezérigazgatója szerint pedig „méregdrága bútorokat” terveztek a csillagtelepi közparkba. Sőt, a tudósító szerint a decemberi testületi ülésen a TESCO ügyében még azt is megtették, hogy nem fogadták el az alpolgármesteri javaslatot. Felháborító! Hogy lesz így rend ebben a kerületben?

A kerületi TESCO-s ügy egyébként a december 15-i képviselő-testületi ülésen váltott ki komoly vitát. Akkor 39 napirendet tárgyaltak a képviselők. Közülük 17-hez se kérdés, se hozzászólás nem volt. A fennmaradó 22 napirend tárgyalásakor összesen 61 kérdés, hozzászólás hangzott el. Érvek és tények, a TESCO bérleti díjáról, a korrupcióról, a parkolási rendeletről, amely további terheket ró a kisvállalkozásokra, vagy a gyermekek után fizetendő étkezési díjak növeléséről, amely sok ezer csepeli család terheit növeli meg.

A hozzászólásokban – szerintem –, sok igazság fogalmazódott meg. Ezekről viszont egy sort nem olvastam a Csepeli Hírmondóban. Arról sem, hogy az újságban leírtakra mit válaszolnának az érintettek. Szerintem meg se kérdezték őket. Eszükbe sem jutott. Vagy csak nem engedik nekik? Nem tudom. Azonban innentől kezdve számomra semmi sem szép, semmi sem jó és semmivel nem vagyok megelégedve. Mármint a Csepeli Hírmondót illetően. Sőt!

A rövidség és egyértelműség kedvéért, le kell, hogy írjam, természetesen nem csak a fentiekben kiemelt cikkek egyoldalúsága alapján: az újságnak nincs sok köze a korrekt tájékoztatáshoz. Kár. Nem miattam. Azok miatt, akik nem hiszik, hogy „minden a lehető legjobban van ezen a legeslegjobb világon”. Tudom, hogy nagyon sok csepeli már így gondolkodik. És a számuk egyre nő.

vox
 

Szólj hozzá!

Címkék: csepeli félrevezetés hírmondó


A bejegyzés trackback címe:

https://csepel.blog.hu/api/trackback/id/tr653760506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása