HTML

CSEPEL

közélet sport közlekedés csepel

Utolsó kommentek

2012.01.25. 17:05 csepelszerk

Nehéz pénzügyi helyzetben vásárolt személygépkocsikat a XXI. kerületi fideszes városvezetés - Most jön azosztozkodás

A csütörtöki testületi ülés napirendje ma újabb napirenddel bővült. Az előterjesztés szerint a vezetés nettó 33.982.857 Ft összegű vételárért, vagyis bruttó 42 millió 478 ezer 571 forint értékben, még 2011. decemberében 13 db új személygépkocsit vásárolt. A közbeszerzési eljárással lebonyolított pályázatot a Palota Automobil Kft. nyerte, amellyel tavaly december 22-én már meg is kötötték a szerződést. A cég Skoda gyártmányú kocsikat szállít az önkormányzat részére.

A leírtakból kiolvasható, hogy Németh  Szilárd polgármester részére Skoda Superb Combi 2.TDI, Borbély Léánárd  általános alpolgármesternek és Morovik Attila  szociális, oktatási ügyekért felelős alpolgármesternek pedig 1-1 Skoda Octavia Ambient 1,4 TSI típusú személygépkocsit biztosít a vezetés. A polgármester, aki helyi tisztsége mellett még a fővárosi közgyűlési tagságáért és országgyűlési képviselőségéért is tisztes anyagi juttatást kap, korlátlanul használhatja a hivatali gépkocsit. A két alpolgármester évi 30.000 km-ig kapna korlátozás nélküli használati lehetőséget. A javaslat arra is kitér, hogy ezzel együtt vonja vissza az alpolgármestereknek 2010 októberében, illetve novemberében jóváhagyott költségtérítési átalányt.

Most már csak kérdéseink vannak:

- a Fidesz helyi vezetői megválasztásuk óta az előző vezetést hibáztatják az önkormányzat nehéz pénzügyi helyzetéért, nemegyszer hangsúlyozva, hogy a dolgozók bérét is csak hitekből tudják kifizetni. Akkor miért kell 43 millió forintért személygépkocsikat vásárolni?

- Ha a szerződést már aláírták, mit hagy jóvá a testület? Mi történne akkor, ha a testület nem hagyná jóvá a szerződét? Miért a testületi ülés előtt egy nappal terjesztik testület elé a javaslatot? Miért nem olvasható az előterjesztés mellékleteként a közbeszerzési eljárásról készült részletes tájékoztató?

- A már megvásárolt személygépkocsikból miért nem kap a harmadik alpolgármester?

- Borbély Lénárd általános alpolgármesternek nem volt költségtérítési költségátalánya, akkor mit vonnak vissza tőle?

- Németh Szilárd polgármester, fővárosi közgyűlési tag, országgyűlési képviselő havonta 1.644.262 forintot, Borbély Lénárd alpolgármester és országgyűlési képviselő pedig havonta 1.141.068 forintot keres. Most még ingyenes gépkocsi használatot is kapnak –, cserébe egyikük a nem létező, a másik pedig az eddig havonta megkapott költségtérítési költségátalányról mondott le. Kérdezzük őket: hogy fogják bírni? Ne szervezzünk részükre gyűjtést?

Várjuk Csepel felelős vezetőinek felelős válaszát.

Az előterjesztés kattintás után INNEN LETÖLTHETŐ 

Szólj hozzá!

Címkék: fidesz pazarlás városvezetés xxi. kerület gépkocsivásárlás


A bejegyzés trackback címe:

https://csepel.blog.hu/api/trackback/id/tr283775529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása